Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste fastspolehjul: Se de 8 udvalgte fastspolehjul til spinnefiskeri i 2021

Bedste fastspolehjul: Se de 8 udvalgte fastspolehjul til spinnefiskeri i 2021

Det bedste fastspolehjul passer til fiskerens hænder og pengepung. Der findes fiskehjul i alle prisklasser og fra et hav af forskellige producenter. Et godt hjul fungerer til både spinnefiskeri og medefiskeri i sø og å samt ved hav og kyst. Her finder du de mest populære fastspolehjul på markedet netop nu!

Af Fiskekalenderens stifter & lystfisker
Priser er opdateret i dag mandag d. 6 december 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 18. november 2021 og er oprindeligt udgivet mandag d. 2. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Ryobi Zauber GT fastspolehjul

Konklusion: Her er det bedste fastspolehjul

Ryobi Zauber GT fastspolehjul er udvalgt af Christoffer Steenbeck, som det bedste fastspolehjul i december 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af fastspolehjul

Et godt fastspolehjul er uundværligt, når der skal hales fisk i land, hvad enten det foregår fra kajkanten eller fra en båd. Størrelsen på det fastspolehjul som du har brug for afhænger af, hvilken type fiskeri du foretrækker.

Et godt kvalitets fastspolehjul / spinnehjul er til at stole på og det giver samtidig et flydende fiskeri, fordi spilhjulet er udstyret med nok - og ikke mindst gode nok kuglelejer. Der findes mange mærker inden for fastspolehjul og det kan være svært at overskue, hvilke der er de bedste.

Derfor har jeg her samlet de fastspolehjul som har fået mest positiv omtale fra eksperter såvel som lystfiskerne. Efter gennemgangen gør jeg dig meget klogere på fastspolehjul, så du er godt klædt på, når du skal foretage dit køb.

3 ting du bør holde fokus på når du skal vælge det rigtige fastspolehjul til dine behov og din pengepung

 1. Fastspolehjulet skal have den rette størrelse - Fastspolehjul findes i forskellige størrelse, alt efter hvilken type fiskeri du skal bruge dem til. Er du fx. til UV fiskeri kan du nøjes med et fastspolehjul med en størrelse på 1000 - til havfiskeri skal du til gengæld på den anden side af 5000.
 2. Antallet af kuglelejer har betydning - Du bør vælge et kvalitets fastspolehjul med minimum 5 kuglelejer. Det vil nemlig sikre dig, at hjulet kører flydende og at det er en fornøjelse at fiske med.
 3. Vælg den rigtige gearing- Når du køber fastspolehjul, så har hjulet kun ét gear. Det er derfor vigtigt, at du vælger det rigtige gear fra start. Gearet har betydning for, hvor hurtigt du kan trække snøren ind.

Hvilket fastspolehjul er bedst i test?

1. Ryobi Zauber GT fastspolehjul

Ryobi Zauber GT fastspolehjul

Ryobi fastspolehjul

Nyt fastspolehjul fra Japanske Ryobi. Zauber GT er designet med hjulhus i aluminium, rotor i kulfiber-komposit NCRT, højkvalitets japanske rustfri kuglelejer, gear og drev, som giver en jævn gang og godt lineoplæg. RYOBI-kulfiber bremsesystemet er vand o... Læs mere hos

2. Shimano Stradic FL fastspolehjul

Shimano Stradic FL fastspolehjul

Shimano fastspolehjul

Stradic FL er den seneste version, i den populære Stradic serie, som har været anvendt på de skandinaviske kyster i årevis. Denne nye version er selvfølgelig udstyret med shimanos fantastiske features, der er pakket ind i et flot design. MicroModule II og... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

3. Daiwa 20 Legalis LT fastspolehjul

Daiwa 20 Legalis LT fastspolehjul

Daiwa fastspolehjul

Den nye 20Legails LT spinnehjul fra Daiwa er designet med et letvægtshjulhus og rotor. Ved at bruge det nye Zaion V kombi-materiale de væsentligt stærkere, lettere og mere robust en den tidligere Leaglis LT. Den robuste Digigear konstruktion, giver størr... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

4. Penn Battle III fastspolehjul

Penn Battle III fastspolehjul

Penn fastspolehjul

Det nye Penn Battle III er stærkere, mere holdbart og har en mere jævn gang end tidligere. Kombinationen af Penn's Full Metal Body, CNC Gear teknologi og HT-100 bremse giver et ekstremt robust hjul, der kan klare de fleste ekstreme fiske situationer. Penn... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

5. Penn Sargus II fastspolehjul

Penn Sargus II fastspolehjul

Penn fastspolehjul

Nyeste model af den super populære Sargus serie med aluminiums spole og hjulhus. Hjulet har 5 kuglelejer og 1 rulleleje. Serien er meget populær grundet den høje udveksling. Penn Sargus II er et robust og slidstærkt hjul, der er designet til brug omkring... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

6. Daiwa Exist LT fastspolehjul

Daiwa Exist LT fastspolehjul

Daiwa fastspolehjul

60års innovation samlet i et hjul. Daiwa'a nye flagskib er intet mindre end super lækkert. 30% ekstraforskærket ATD bremse. 12 CRBB kuglelejer hvoraf de 2 af dem er Mag Sealed. Hjulet har Monocoque hjulhus i magnesium og Zaion kulfiber Air Rotor. Ultralet... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

7. Ryobi Verum II fastspolehjul

Ryobi Verum II fastspolehjul

Ryobi fastspolehjul

VERUM II er en let hjulserie med front bremse, hvor en stor del af komponenterne er produceret af RYOBI‘s eksklusive karbon fiber materiale NCRT. Det er designet med titanium aksel, vandtæt karbon bremse, 5 rustfri kuglelejer inklusiv 2 japanske lejer,... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

8. Shimano Nasci fastspolehjul

Shimano Nasci fastspolehjul

Shimano fastspolehjul

NASCI hjulet, er en nyt robust spinnehjul fra Shimano, med fantastisk holdbarhed i sin prisklasse. Fremstillet med forbedret bremse, X-Ship og det nye HGN Gearing. Det første Shimano hjul i P4-segmentet med Hagane komponenter og teknologi, som allerede e... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

Hvad kan jeg fange med et fastspolehjul?

Disse 11 fisk kan du fange med et fastspolehjul aborre, gedde, hornfisk, laks, lange, lyssej, makrel, regnbueørred, sild, skalle & skrubbe.

Fastspolehjulet af en af lystfiskerens favorit fiskehjul

Som passioneret lystfisker har du ikke lyst til at gå ned på udstyr. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at du har det bedste fastspolehjul til rådighed, når du skal på fisketur.

Der findes ikke ét fastspolehjul eller spinnehjul som det også kaldes, som kan kåres som det ultimativ bedste, for det kommer helt an på hvilken slags fiskeri du foretrækker.

Her på redaktionen ved vi, hvor svært det kan være at gennemskue markedet og finde frem til de bedste produkter.

Derfor har vi valgt at fremhæve nogle af de bedste fastspolehjul, som du finder på markedet i dag.

Vi gennemgår desuden nogle af de overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber fastspolehjul.

Vi gennemgår også de begreber, som du støder på, når du skal lave sammenligninger.

Vi har selvfølgelig inkluderet fastspolehjul i forskellige prisklasser således, at der er noget for enhver pengepung.

Om du er til UL fiskeri, fiskeri med spinnere og jigs eller tungt medefiskeri eller surfcasting, så har vi medtaget modeller her, som lever op til dine krav.

Læs med videre og bliv endnu klogere på fastspolehjul.

OBS: Kært barn har mange navne. Når du støder på begreber som fastspolehjul og spinnehjul, så kan det skabe forvirring. Der er dog tale om den fuldstændig samme type fiskehjul.

Hvilken slags fiskeri foretrækker du?

Der er rigtig mange forskellige slags fastspolehjul på markedet og du kan derfor let komme til at købe noget forkert, hvis ikke du er afklaret med, hvad du leder efter.

Noget af det første som du skal gøre dig overvejelser om, når du skal vælge et fastspolehjul eller et spinnehjul som det også kaldes, er hvilken type fiskeri som du foretrækker.

Det er nemlig sådan at fastspolehjulets størrelse har stor betydning for, hvilke type fiskeri som fiskehjulet er velegnet til.

UL fiskeri, fiskeri med spinnere og jigs og Put and take

Hvis din passion inden for fiskesporten ligger inden for UL fiskeri, fiskeri med spinnere og jigs eller fiskeri ved den lokale put and take sø, så behøver du ikke at vælge et af de største fastspolehjul på markedet.

Til UL fiskeri kan du nøjes med et fastspolehjul med en størrelse på mellem 1000 og 1500.

Hvis du gerne vil fiske med spinnere og jigs er det en god idé, at gå en smule op til mellem 2000 og 3000.

Put & take og kystfiskeri

Den opmærksomme vil opdage, at vi lige har nævnt put & take i forrige afsnit. Når put & take bliver nævnt igen, så skyldes det, at størrelsen på fastspolehjulet eller spindehjulet som det også kaldes, har betydning for, hvor tyk en line du kan bruge på fiskehjulet.

Vil du gerne fange store fisk med spræl i fiskesøen, så skal du op og have et fastspolehjul på omkring 3000 og gerne mere.

Med et fastspolehjul med en størrelse på omkring 3000 - 4000, så har du også et fiskehjul, der er rigtig velegnet til kystfiskeri. Og også til let surfcasting.

Havfiskeri, surfcasting og pirke fiskning

Nogle er af den overbevisning, at man ikke kan bruge et fastspolehjul til havfiskeri, de mener man udelukkende kan anvende multiplikatorhjul.

Det er dog ikke korrekt. Du kan sagtens og med stor succes bruge et fastspolehjul til både havfiskeri, surfcasting og pirke fiskning.

Det kræver blot, at du vælger et fastspolehjul i en stor størrelse, så der er plads til den noget kraftigere snøre.

Det er også en god idé, at vælge et fastspolehjul med en høj gearing, specielt hvis der er tale om dybde fiskeri.

Eksperterne vurdere, at du med et fastspolehjul med en størrelse på 5000 eller derover vil have et fiskehjul, der er super velegnet til havfiskeri.

Du kan selvfølgelig med fordel vælge et fastspolehjul. der kan tåle saltvand.

Et fastspolehjul til saltvand har et forseglet hus, der forhindre saltvand i at trænge ind i fiskehjulets indre dele.

Fastspolehjulets størrelse

Et af de vigtigste parametre, når du skal vælge dit næste fastspolehjul, er spinnehjulets størrelse.

Størrelsen på fastspolehjulet er nemlig det, der afgør hvilken typer fiskeri som fastspolehjulet egner sig til.

Når du skal vælge det bedste fastspolehjul til dig, så skal du gøre dig nogle overvejelser om, hvilken slags fiskeri du skal bruge dit fiskehjul til.

Der er stor forskel på vægten på et fastspolehjul størrelse 1000 og et fastspolehjul størrelse 5000 og der er også en markant forskel på prisen.

Dyrker du derfor udelukkende UL fiskeri eller spinnefiskeri med meget tynde liner, så er det fuldstændig overkill, hvis du investere i et kæmpestort fastspolehjul.

Omvendt er det super ærgerligt at have købt et fastspolehjul, der er for lille og som derfor ikke lader dig indfri dine fangst drømme.

For at gøre det mere overskueligt for dig, så er her en oversigt, som i overordnede træk giver dig en indikation af, hvilken størrelse fastspolehjul du skal vælge.

 • 1000 - passer til UL fiskeri, let spinnefiskeri, jigs fiskeri
 • 2000 - passer til spinnefiskeri og jigs fiskeri
 • 3000 - passer til det meste put & take fiskeri og let kystfiskeri
 • 4000 - passer til put & take og kystfiskeri
 • 5000 - passer til kystfiskeri, karpefiskeri, tungt medefiskeri, let surfcasting
 • 5000+ passer til havfiskeri, pirkefiskeri og surfcasting

Antal kuglelejer i fastspolehjulet

Når du skal vælge fastspolehjul, så er det en god indikator for kvaliteten at kigge på antallet af kuglelejer i fiskehjulet.

Kuglelejerne i fiskehjulet er det der får fiskehjulet til at køre blødt og gnidningsløst rundt i bløde bevægelser.

I følge de fagkloge, så bør du altid vælge et fastspolehjul med minimum 5 kuglelejer for at få et fiskehjul i en god kvalitet og som funktionelt er en fornøjelse at fiske med.

Fiskehjulets gear

Et fastspolehjul har gear. Og størrelsen på disse har også betydning for, hvordan fastspolehjulet er i aktion.

Når man taler om gear på et fastspolehjul, så taler man ikke om, hvor mange gear spinnehjulet har.

Et fiskehjul har nemlig altid kun 1 gear. Det er derfor vigtigt. at du vælger et fastspolehjul med det rigtige gear fra starten.

Måden gearet fungere i fiskehjulet er, at det bestemmer, hvor mange gange spolen drejer, for hver gang du drejer én gang på håndtaget.

Det har betydning for, hvor hurtigt du kan trække snørren ind.

Du vil ofte se gearingen angivet på følgende måde 5:1.

5:1 er den gearing du oftest vil støde på og det betyder, at spolen spinner 5 gange rundt hver gang, du drejer én gang på håndtaget.

Fastspolehjulets bremse

Et fastspolehjul har en bremse, som sørger for at blokere spolen, når du har brug for det.

Samtidig er bremsen også det, der bestemmer hvor hårdt, du kan tillade dig at trække for at få linen af spolen.

Du kan få fastspolehjul med forbremse og med bagbremse.

Det mest almindelige er, at bremsen på fastspolehjulet sidder foran på fiskehjulet.

Der er nogle, der mener, at bremsen er lettere tilgængelig, når den sidder bagpå. Andre mener dog, at det er på bekostning af en smule finfølelse i bremsen.

Opsumering

Når du skal vælge det bedste fastspolehjul til dine behov og din pengepung, så bør du gøre dig følgende overvejelser:

 • Hvilken type fiskeri foretrækker du?
 • Hvilken størrelse fastspolehjul har du brug for?
 • Hvor mange kuglelejer skal fastspolehjulet have som minimum?
 • Hvilken gearing har du brug for?
 • Hvor ønsker du bremsen placeret?
 • I hvilken prisklasse ønsker du at handle?

I vores gennemgang kan du finde eksempler på fastspolehjul i en rigtig høj kvalitet og med tidens teknologi.

Vi er ikke overraskede over, hvis dit næste fastspolehjul bliver et af dem, vi har anmeldt her.

Hvis du gerne vil vide endnu mere om de enkelte fiskehjul, så kan du følge de link. vi har sat ind direkte til forhandleren side.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 8 fastspolehjul, har Christoffer Steenbeck valgt Ryobi Zauber GT fastspolehjul, som det bedste fastspolehjul i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 7 andre populære fastspolehjul, herunder bl.a. Shimano Stradic FL, Daiwa 20 Legalis LT, Penn Battle III & Penn Sargus II... klik her for at se de resterende!

5 ofte stillede spørgsmål om fastspolehjul

Kan man få et fastspolehjul til saltvand?

Ja, du kan sagtens købe fastspolehjul som egner sig til saltvand. De har et forseglet hus som er helt vandtæt.

Hvad er forskellen på et fastspolehjul og et spinnehjul?

Der er ingen forskel på et fastspolehjul og et spinnehjul. Det er to ord for det samme fiskeredskab.

Hvad betyder gearing 5:1 på et fastspolehjul?

Hvis et fastspolehjul har gearingen 5:1, så betyder det, at spolen spinner 5 gange rundt hver gang, du drejer en gang på håndtaget.

Har fastspolehjulets størrelse betydning for hvilken fiskeri det kan bruges til?

Ja, fastspolehjulets størrelse af afgørende for hvilken type fiskeri det egner sig til. Jo større fastspolehjulet er jo flere krav bør du stille til hjulet.

Findes der fastspolehjul til venstrehåndede?

Ja, der findes fastspolehjul til venstrehåndede. Mange venstrehåndede vælger også at købe et almindelig fastspolehjul dog blot med bagbremse i stedet for forbremse.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Shimano Stradic CI4+ FB og Ryobi Slam UL HS.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af • Fiskekalenderens stifter & lystfisker
Skriv til Christoffer

Christoffer er vokset op med lystfiskeri og har mange gode lystfiskerhistorier bag sig!

Bedøm denne artikel
46 stemmer, gennemsnit: 4.5 / 5