Bedste fladfiskeforfang: Se de 7 udvalgte forfang til fladfisk i 2021

Bedste fladfiskeforfang: Se de 7 udvalgte forfang til fladfisk i 2021

Det bedste fladfiskeforfang har et par iøjnefaldende farvede perler lige over krogene, der i øvrigt gerne må være to til tre af og et lod på 30 til 90 gram. Før fiskeriet efter fladfisk kan begynde skal der madding på. Børste- og sandorm er et sikkert hit, men mindre fintskårne sildestykker er også en mulighed. Forfang til fladfisk kaldes også ofte bundforfang og er selvsamme stykke fiskegrej. Her i denne fladfiskeforfang guide finder du de mest populære!

Af Fiskekalenderens stifter & lystfisker
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 26 oktober 2021. Indholdet er opdateret tirsdag d. 31. august 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 2. december 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Fladen Fladfiskeforfang (1374) fladfiskeforfang

Konklusion: Her er det bedste fladfiskeforfang

Fladen Fladfiskeforfang (1374) fladfiskeforfang er udvalgt af Christoffer, som det bedste fladfiskeforfang i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af fladfiskeforfang

I Danmark elsker vi fladfisk og med det bedste fladfiskeforfang kan du både fange rødspætter, skrubber, ising, pighvar og slethvar. Kort sagt er et fladfiskeforfang som navnet indikerer et forfang udviklet til at fange fladfisk.

Der er masser af fladfisk at finde i de danske farvande og med det rette grej kan du forøge dine chancer for fangst betydeligt. Og hvem vil ikke gerne have en kæmpe fangst med hjem, der kan henrykke familie og gør lystfisker vennerne misundelige.

Der er mange fladfiskeforfang på markedet og jeg har her samlet dem, der har fået de allerbedste anmeldelser fra både professionelle fiskere og lystfiskere. Efter præsentationen får du en masse spændende bonus info om fladfiskeforfang.

3 ting du bør være opmærksom på når du køber fladfiskeforfang

 1. Antallet af kroge på fladfiskeforfanget - Du skal være opmærksom på, at der er stor forskel på, hvor mange kroge der er på de forskellige fladfiskeforfang. Det mest almindelige er et sted mellem 3 og 7 kroge.
 2. Størrelsen på krogene på fladfiskeforfanget - Du skal ikke kun forholde dig til, hvor mange kroge du ønsker på dit forfang. Du skal også tage stilling til, hvor store krogene skal være. Jo større kroge du vælger jo større fladfisk kan du fange, men du begrænser dig samtidig for de mindre fladfisk, for hvem krogen er for stor.
 3. Vælg den rette type perler på dit forfang - Du har måske lagt mærke til, at der er forskellig farve perler på de forskellige fladfiskeforfang. Det er fordi de forskellige fladfisk tiltrækkes af forskellige farver. Fladfiskeforfang med røde perler er fx. til rødspætter.

Hvilket fladfiskeforfang er bedst i test?

1. Fladen Fladfiskeforfang (1374) fladfiskeforfang

Fladen Fladfiskeforfang (1374) fladfiskeforfang

Fladen fladfiskeforfang

Fladfiskeforfang med 2 kroge, perler, spinnerblade og gummifisk på krogen. Den lille gummifisk kan gøre underværker sammen med børsteormen eller sandormen. Der er to størrelser som er bundet sådan her: Str. 4 - 0,50mm line med 0,40mm tafser. Str. 1 -... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

2. Fladen Flowing 2-Hook fladfiskeforfang

Fladen Flowing 2-Hook fladfiskeforfang

Fladen fladfiskeforfang

Effektivt gennemløberrig fra Fladen til fladfisk og torsk, monteret med lokkende perler, spinner blade og gummi dyr og synk i lokkende farver.... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

3. Fladen Butt Lure fladfiskeforfang

Fladen Butt Lure fladfiskeforfang

Fladen fladfiskeforfang

Effektivt rig fra Fladen til fladfisk og torsk, monteret med lokkeperler og et special designet synk, der giver en lokkende gang over bunden.... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

4. Trendy Fladfiskeforfang (56-211,56-214) fladfiskeforfang

Trendy Fladfiskeforfang (56-211,56-214) fladfiskeforfang

Trendy fladfiskeforfang

Lokkende forfang til fladfisk og torsk der er monteret med 2 bomme, farverige perler, baitholder kroge, hægte og svirvel.... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

5. Spro Fladfiskeforfang (4745-032,4745-033) fladfiskeforfang

Spro Fladfiskeforfang (4745-032,4745-033) fladfiskeforfang

Bundet på 0,50mm line. Længde 80cm. Monteret med 2 Gamakatsu enkeltkroge på 0,40mm tafser.... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

6. Fladen Special Fladfiskeforfang (17-1910) fladfiskeforfang

Fladen Special Fladfiskeforfang (17-1910) fladfiskeforfang

Fladen fladfiskeforfang

Fladfiske forfang som er bundet på 0,50mm line. Den er monteres med en pirk på 95gr som vægt og 2 enkeltkroge i str 1/0.... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

7. Søvik Fladfiskeforfang (008,009,010) fladfiskeforfang

Søvik Fladfiskeforfang (008,009,010) fladfiskeforfang

Søvik fladfiskeforfang

Bundet på nylonline 0,60mm. Udstyret med solide og skarpe kroge 2/0. Forfangene er udstyret med forskellige lokkemidler såsom perler og spinnerblade.... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

Hvad kan jeg fange med et fladfiskeforfang?

Disse 5 fisk kan du fange med et fladfiskeforfang ising, pighvar, rødspætte, skrubbe & slethvar.

Hvad er et fladfiskeforfang?

Et fladfiskeforfang er kort fortalt, et forfang, der anvendes til fladfisk fiskeri. Navnet kunne jo næsten antyde det.

Man kender også forfang fra bl.a. sildeforfang, makrelforfang og torskeforfang. Hver og et målrette fiskeri af én fiskeart.

Der findes mange forskellige typer af fladfiskeforfang, men fælles for dem alle er, at de er udstyret med 2-3 enkeltkroge og lidt lokkende genstande i form af perler, glimmer, fjer, spinnerblad o.l.

Udgangspunktet er at alle forfang til fladfisk kan fange fladfisk. F.eks rødspætte, ising, pighvar, skrubbe m.m. Der kan dog være en forskel i fangstraten om man anvender det ene eller det andet. Nogle forfang har nemlig en bestemt farve på perlerne, fjerene eller andre særtegn, som kan virke mere tillokkende overfor nogle fladfiskearter end andre.

Betydningen af perlens farve på fladfiskeforfang

Fiskegrej udvikles løbende baseret på studier og ny viden, og perlens farve på et fladfiskeforfang har derfor også af flere omgange været under luppen. For har perlens farve en betydning? Hvilken farve er mest tillokkende? Mange gode spørgsmål, som studier i emnet har givet svaret på.

Resultatet blev, at hver og en fladfiskeart har hver deres foretrukne farve på perlen:

 • Fladfiskeforfang med gule perler til skrubber
 • Fladfiskeforfang med røde perler til rødspætter

Med denne viden i bagagen bør man derfor tjekke vores fiskekalender og vælge forfang ud fra hvilken art man vil fiske efter.

Det bedste forfang til fladfisk har både gule og røde perler. Der er ingen regel uden undtagelse, og man kan derfor, selvfølgelig, også opleve at fange en rødspætte på et forgang med gule perler og omvendt. Et forfang der har både gule og røde perler vil derfor være et oplagt valg.

To former for fladfisk fiskeri

Der findes overordnet set to måder hvorpå, at man kan fange fladfisk:

 1. Aktivt fladfisk fiskeri
 2. Inaktivt fladfisk fiskeri

Aktivt fladfisk fiskeri

Spørger man lystfiskerne er der ingen tvivl om, at aktivt fladfisk fiskeri er det mest effektive når de flade fisk skal fanges.

Ved aktivt fiskeri er der fuldt fokus på fiskehjul og bevægelserne i fiskestangen. Man har derfor hele tiden fiskestangen i hånden når man udfører denne fiskeform, som foregår således:

 1. Linen løsnes, grebet til kast tages og line med forfanget kastes ud i havet
 2. Forfangen får lov til at synke til bunds hvor fladfiskene selvsagt befinder sig
 3. Stram linen efter et par sekunder og begynd en langsom indrulning

Det er netop under indrulningen at forfangets særtegn såsom perler, fjer o.l. kommer til deres ret. De bliver livlige, skaber bevægelse og lokker fladfisk til.

En sjov detalje vil være, at fladfisk ikke er spor ræd for at svømme hurtigt efter agnen, men man bør dog køre med et moderat tempo, og ikke for hurtigt.

En ulempe ved aktivt fladfisk fiskeri kan være, at man trækker line og forfang henover og ind i ålegræs, sten eller andre udfordringer på havets bund, som kan fange det. Nogle gange får man det fri igen, og andre gange vil man nok desværre opleve en knækket line og mistet forgang i forsøget.

Inaktivt fladfisk fiskeri

Man kan selvfølgelig også gøre sig i inaktivt fladfisk fiskeri - blot øge sine chancer med måske to fiskestænger i vandet på én gang; én der ligger og én i hånden.

Går man med den inaktive form er det lidt den samme fremgangsmåde som med aktiv, og den foregår således:

 1. Linen løsnes, grebet til kast tages og line med forfanget kastes ud i havet
 2. Forfangen får lov til at synke til bunds hvor fladfiskene selvsagt befinder sig
 3. Læg fiskestangen på jorden, hold den i hånden eller stil den bag nogle klipper - og stram herefter linen

Hjemmelavet fladfiskeforfang - sådan gør du!

Er du kreativ, lidt fiks på fingrene og binder du måske allerede lidt fluer i ny og næ - så er et hjemmelavet fladfiskeforfang næste skridt. Det er ikke spor svært og kræver blot tålmodighed med det første. Et hjemmelavet forfang skal bestå af:

 • Line (fletline)
 • 2-3 enkeltkroge
 • Et lod, 10-85 g
 • + Det tillokkende element

Det tillokkende element kan være perler, glimmer, fjer, spinnerblade o.l. Du kan selvfølgelig også undvære dem og blot sætte børsteorm eller anden agn på dine kroge. Dog vil elementet øge dine chancer for fangst, og jeg vil altid anbefale dig og tilføje ihvertfald et par gule og røde perler.

Valg af line, kroge m.m. til et hjemmelavet forfang

Du skal vælge fletline til forfang, da det er en veleggnet fiskeline til fladfiske fiskeri, eftersom den ikke er elastisk. At linen ikke er elastisk betyder, i sin enkelthed, at man får mere føling med hvad der sker i den anden ende af linen. Man kan med fletline langt nemmere vurdere om der er en fladfisk der har bidt på krogen eller ej.

Du skal vælge enkeltkroge da de er nemmere for fladfisken at gabe over.

Du skal vælge et lod til forfang på 10-85g. Du kan formentlig ikke købe et blylod fordi nyeste EU lovgivning har forbudt brug af bly-lodder ifm. fiskeri.

Løse perler, spinnerblade, fjer, glimmer o.l. tillokkende elementer kan købes online eller i din lokale fiskebutik.

Fladfiskeforfang tilbud, hvorhenne?

Hvis du er på udkig efter de bedste fladfiskeforfang til gode priser kan du søge online eller så i din lokale fiskebutik. Man kan ofte spare mange penge ved at købe f.eks. 5 eller 10 fladfiskeforfang på én gang.

Det kan derfor godt betale sig at købe et par ekstra fladfiskeforfang til fisketasken, og dermed undgå ærgrelsen over at måtte tage hjem hvis det sidder fast i havbunden.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 7 fladfiskeforfang, har Christoffer valgt Fladen Fladfiskeforfang (1374) , som det bedste fladfiskeforfang i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 6 andre populære fladfiskeforfang, herunder bl.a. Fladen Flowing 2-Hook, Fladen Butt Lure, Trendy Fladfiskeforfang (56-211,56-214) & Spro Fladfiskeforfang (4745-032,4745-033)... klik her for at se de resterende!

5 ofte stillede spørgsmål om fladfiskeforfang

Virker et hjemmelavet fladfiskeforfang?

Ja, et hjemmelavet forfang kan være mindst ligeså godt som et købt. Sørg for at du har bundet dine fiskeknuder korrekt, at du har brugt en kraftig nok line og at dine kroge ikke er rustne.

Madding på fladfiskeforfang, hvad skal jeg bruge?

Som madding på et fladfiskeforfang bør man bruge børsteorm eller sandorm. Man kan også bruge fiskestykker eller muslinger.

Hvordan laver jeg et hjemmelavet fladfiskeforfang?

Til et hjemmelavet fladfiskeforfang skal du bruge:

 • Fiskeline, 0,20 - 0,25 mm
 • 2-3 enkeltkroge
 • Et lod
 • Lokkemiddel (perler, glimmer, fjer, spinnerblade o.l.)

Hvad farve skal perlerne være på et fladfiskeforfang?

Det bedste fladfiskeforfang har både røde og gule perler. Forskning viser at hhv. røde og gule perler tiltrækker forskellige fladfisk:

 • Gule perler til skrubber
 • Røde perler til rødspætter

Hvad er et fladfiskeforfang?

Et fladfiskeforfange er et forfang til fladfisk fiskeri. Man sætter madding på krogene, lader det synke til bunds og venter på bid.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Christoffer

Christoffer er vokset op med lystfiskeri og har mange gode lystfiskerhistorier bag sig!

Bedøm denne artikel
58 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5