Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste sildeforfang: Se de 8 udvalgte forfang til sild i 2021

Bedste sildeforfang: Se de 8 udvalgte forfang til sild i 2021

Med det bedste sildeforfang til fisketuren hvor sild er i højsæson kan give store mængder sild på kort tid. Rammer man først en sildestime er der næsten ingen grænser for antallet man kan fange. Fang dog altid kun det du kan spise. Vælg et sildeforfang med en god kraftig fiskeline så det også kan tåle en større torsk på pilken det er bundet op over. Varianterne med fluer, fjer eller andet farverigt lokkemiddel og gerne min. 5 kroge er de mest populære. Hav altid flere forfang med i fisketasken. Her i denne guide til sildeforfang finder du de bedste af slagsen til sildefiskeri.

Af Fiskekalenderens stifter & lystfisker
Priser er opdateret i dag mandag d. 6 december 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 18. november 2021 og er oprindeligt udgivet torsdag d. 3. december 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Zebco Holografisk Sildeforfang Gul sildeforfang

Konklusion: Her er det bedste sildeforfang

Zebco Holografisk Sildeforfang Gul sildeforfang er udvalgt af Christoffer Steenbeck, som det bedste sildeforfang i december 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af sildeforfang

Med det bedste sildeforfang er det intet problem at hale sild nok i land til at gøre hele familien glade, hvadenten det er julesilden, der skal i hus eller påskesilden der skal på glas hen over sommeren.

Et sildeforfang giver dig mulighed for at få flere sild på krogen på en gang. Med sildeforfanget kan du faktisk let få op til 6 sild på krogen ved et kast. Størrelsen på sildene vil til dels afhænge af, hvor store kroge du vælger på dit forfang.

Jeg har her samlet de bedste sildeforfang, der er på markedet i øjeblikket. Det er samtidig ikke overraskende de forfang, der har fået flest rosende ord med på vejen fra ikke mindst professionelle fiskere men også fra lystfiskerne. Efter præsentationen sildeforfangene får du en masse nyttig bonus info.

2 ting du bør holde fokus på når du køber sildeforfang

 1. Antallet af kroge - Når du køber sildeforfang, så skal du være opmærksom på, at det ikke er alle sildeforfang, der har lige mange kroge. Køb sildeforfang der passer til din fiskestil.
 2. Størrelsen af kroge - Når du køber sildeforfang, så skal du ikke kun beslutte dig for hvor mange kroge du ønsker på dit forfang, du skal også tage stilling til størrelsen af dem. Kort sagt kan man sige, at jo større kroge du vælger, jo større fisk kan du fange.

Hvilket sildeforfang er bedst i test?

1. Zebco Holografisk Sildeforfang Gul sildeforfang

Zebco Holografisk Sildeforfang Gul sildeforfang

Zebco sildeforfang

Lavet med ægte fiskehud som er farvet gult. Forfanget er 1,4m langt og har 5 enkeltkroge i str. 10. Brudstyrke på forfanget er 5kg.... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

2. Trendy Sildeforfang 56-343 sildeforfang

Trendy Sildeforfang 56-343 sildeforfang

Trendy sildeforfang

Klassisk og effektivt sildeforfang, bundet med 4 kroge, selvlysende perler, flash og glitter.... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

3. Trendy Sildeforfang 56-310 sildeforfang

Trendy Sildeforfang 56-310 sildeforfang

Trendy sildeforfang

Klassisk og effektivt sildeforfang, bundet med 4 kroge, glitter og selvlysende perler.... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

4. Trendy Sildeforfang 56-340 sildeforfang

Trendy Sildeforfang 56-340 sildeforfang

Trendy sildeforfang

Klassisk og effektivt sildeforfang, bundet med 4 kroge, flash og selvlysende perler.... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

5. Søvik Sildeforfang 209 sildeforfang

Søvik Sildeforfang 209 sildeforfang

Søvik sildeforfang

150cm langt forfang bundet på 0,40mm line. Der er 6 enkeltkroge på forfanget i str. 6.... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

6. Zebco Holografisk Sildeforfang Natur sildeforfang

Zebco Holografisk Sildeforfang Natur sildeforfang

Zebco sildeforfang

Lavet med ægte fiskehud som er naturfarvet. Forfanget er 1,4m langt og har 5 enkeltkroge i str. 10. Brudstyrke på forfanget er 5kg.... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

7. Zebco Holografisk Sildeforfang Rød sildeforfang

Zebco Holografisk Sildeforfang Rød sildeforfang

Zebco sildeforfang

Lavet med ægte fiskehud som er farvet rød. Forfanget er 1,4m langt og har 5 enkeltkroge i str. 10. Brudstyrke på forfanget er 5kg.... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

8. Fladen Sildeforfang 17-1248-4 sildeforfang

Fladen Sildeforfang 17-1248-4 sildeforfang

Fladen sildeforfang

Bundet på 0,60mm line. Der er 5stk str. 4 enkeltkroge på.... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

Hvad kan jeg fange med et sildeforfang?

Denne fisk kan du fange med et sildeforfang sild.

Hvad er et sildeforfang og kan jeg fange andet end sild med det?

Forfang til sild går under betegnelsen - et sildeforfang. Det er uden tvivl den absolut mest populære og effektive måde hvorpå vi lystfiskere kan fange sild med en fiskestang og hjul.

Et sildeforfang er et forfang til sildefiskeri. Forfanget består af en lang line med flere forgreninger hvorpå der er påsat kroge. Et forfang til sild består typisk af tre til kroge, der er bundet ind med perler og/eller perlemorsfarvede fjer.

Den mest populære variant er uden tvivl sildeforfang med perlemor fjer.

For silden ligner denne type af forfang til forveksling krill (lyskrebs), plankton, små krebsdyr, vandlopper o.lign.,som de lever af.

Man monterer et sildeforfang før pirken og bruger typisk pirken i samme ombæring til at fange torsk.

En god tommelfingerregel siger, at alle typer af sildeforfang, uanset krogstørrelse, antalet af kroge, linetykkelsen og/eller lokkemidlet (fjer, perler el.lign) kan fange sild. Der er dog alligevel en forskel på dem, som er værd at bemærke.

Krogstørrelsens betydning for sildeforfanget

Som med alle andre typer af forfang, makrelforfang, torskeforfang m.m., så kommer de med forskellige krogstørrelser.

 • Et sildeforfang med små kroge fanger små sild
 • Et sildeforfang med store kroge fanger store sild

Så nemt kan det siges!

Jeg vil personligt selv altid vælge et forfang med større kroge, da jeg ønsker at fange store sild og dermed undgår de små fisk, der alligevel ikke overholder mindstemålet når det er aktuelt.

Det klassiske sildeforfang har kroge med en krogstørrelse på mellem 4 og 12 hvor 12 er den mindste krog.

Et sildeforfang med mange eller få kroge, hvad skal jeg vælge?

 • Et sildeforfang med mange kroge kan fange mange sild af gangen
 • Et sildeforfang med få kroge fanger færre sild af gangen

Denne oplysning falder formentlig fint ind under ordsproget om, at det er logik for burhøns, men der er trods alt også lidt om snakken.

Der er ingen tvivl om, at jo flere kroge man har på sit sildeforfang, desto flere sild kan man potentielt kroge fra stimen af fisk. Det siges, at sild følger trop, så når først en sild er bidt på, så følger resten. Man kan derfor sagtens risikere, at man får bid på alle 3 til 6 kroge på en gang.

Man bør dog huske på, at jo flere kroge ens sildeforfang har, desto længere bliver forfangne. En kort fiskestang med 6 kroge kræver immervæk et godt løft op over rælingen på fiskerbåden, hvor en lang fiskestang med 6 kroge kræver et mindre.

Når alt kommer til alt, vil jeg personligt altid selv anbefale, et sildeforfang med flest mulige kroge. Det giver større chance for sammenfiltring, men også større chance for et succesfuldt sildefiskeri!

Sildeforfang og linetykkelse, hvad skal jeg være opmærksom på?

Linens tykkelse på sildeforfanget afgår hvor stor en belastning du kan have på linen.

Man bør her huske på, at forfangets line potentielt set skal kunne tåle vægten fra op til seks store sild samt en stor torsk nederst på pirken.

Vælg derfor et sildeforfang på en god line med en god linetykkelse. Så er du sikret hvis nu hele stimen af sild bider på OG den helt store torsk følger med…!

Hvor finder jeg de bedste sildeforfang tilbud, og hvad koster de så?

Traditionen tro finder du uden tvivl de bedste tilbud på sildeforfang online. De koster typisk, på tilbud, 100 kr. for 10 forfang.

Ved at handle dit fiskegrej på nettet, så får du nemmere overblik over markedet og du kan dermed sammenligne de forskellige tilbud og priser.

Man bør dog ikke glemme fornøjelsen ved, at stå med grejet i hånden i en fiskebutik. Det sætter jeg også selv stor pris på i ny og næ.

Finder du et tilbud på forfang til sil, der koster under 10 kr., så kan du roligt købe et par ekstra. Man ser dem typisk i tilbudspakker med andre typer af forfang og her koster de typisk 100 kr. for 10 stk.

Montering af sildeforfang er ikke spor svært

At montere et sildeforfang på fiskestangen er ikke den store raketvidenskab og gøres således:

 1. Pak sildeforfanget ud af dets emballage og vend det den rigtige vej, så svirvlen er øverst og svirvel med hægte er nederst.
 2. Bind en god fiskeknude, så forfanget sidder på linen.
 3. I bunden åbner du hægten og sætter din pirk eller blink på.

Sildefiskeri med sildeforfang fra land eller båd, hvad er bedst?

Overordnet set findes der to typer af sildefiskeri:

 1. Sildefiskeri fra kyst, havn eller mole
 2. Sildefiskeri fra båd

Uanset dit udgangspunkt for fiskeriet, så skal du bruge en god fiskestang. Fisker du fra båd vil en pirkestang være det bedste valg, men fisker du derimod fra land, så bør du vælge en god kaste- og spinnestang på 9 fod eller mere.

Sildefiskeri fra land eller båd, hvad er forskellen?

Står du overfor at skulle fiske sild fra mole, kyst eller havn, så er fiskeriet lidt anderledes end ved selvsamme fiskeform fra båd.

Når du fisker fra land handler det om at få sildeforfanget kastet lang ud i vandet og ramme en stor sildestime. Ved fiskeri fra båd skal det blot sænkes lodret ned i håbet om, at man rammer en fiskestime.

Monteringen af sildeforfanget er den samme, men du vil formentlig vælge en tungere pirk eller blink ved bådfiskeri.

Ved fiskeri fra land kaster man ud i vandet og lader det synke til en passende dybde hvorefter man langsomt hiver ind med små nykkende bevægelser.

Ved fiskeri fra båd firer man linen ned i vandet, lader den gå til en passende dybde og laver herefter selvsamme nykkende bevægelser op gennem vandet. Fisker man fra en kutter vil skipper også ofte fortælle i hvilken dybde stimen af sild står.

X tips fra lystfiskeren der fisker sild

Uanset om du er på vej ud med båd eller påtænker at fiske fra land, så er der en række ligheder. I begge tilfælde handler det om, at man har rolige bevægelser og tålmodighed.

Silden er en mindre fisk og skal derfor ikke fanges med hurtige og kraftige bevægelser.

Man risikerer at rive krogen ud af fiskens mund eller måske rive munden i stykker. Når først du har bid fra en sild, så følger der ofte flere med. Du bør derfor udvise tålmodighed og fire langsomt, men kontrolleret ind når du mærker spræl i den anden ende.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 8 sildeforfang, har Christoffer Steenbeck valgt Zebco Holografisk Sildeforfang Gul sildeforfang, som det bedste sildeforfang i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 7 andre populære sildeforfang, herunder bl.a. Trendy Sildeforfang 56-343, Trendy Sildeforfang 56-310, Trendy Sildeforfang 56-340 & Søvik Sildeforfang 209... klik her for at se de resterende!

5 ofte stillede spørgsmål om sildeforfang

Skal jeg vælge et sildeforfang med få eller mange kroge?

Vælg et sildeforfang der ikke hænger fast i båden eller kræver unaturlige høje løft, når sildene skal løftes ind på båden. Har du en kort fiskestang kan du med fordel vælge et forfang med 3 fiskekroge og omvendt 6 kroge, hvis du har en lang fiskestang.

Hvor mange fiskekroge er der på et sildeforfang?

På et sildeforfang er der typisk 3 - 6 fiskekroge, som fordeler sig udover en fiskeline på 1 til 1 ½ meters længde.

Hvor kan man købe sildeforfang?

Man kan købe sildeforfang online i en netbutik med fiskegrej eller i en fysisk fiskebutik. Bestiller du sildeforfang online har du et større udvalg og du får dem leveret til døren.

Hvad koster sildeforfang?

Sildeforfang koster mellem 10 kr. og 35 kr. pr stk. Man kan typisk købe billige sildeforfang i tilbudspakker med 10 stk. for 100 kr.

Hvad er et sildeforfang?

Et sildeforfang er en fiskeline med 3 - 6 fiskekroge, der ofte er bundet ind med perlemorsfarvede fjer.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Imax Sabiki 42553.

Anbefalingerne er givet af • Fiskekalenderens stifter & lystfisker
Skriv til Christoffer

Christoffer er vokset op med lystfiskeri og har mange gode lystfiskerhistorier bag sig!

Bedøm denne artikel
24 stemmer, gennemsnit: 4.5 / 5