Den europæiske ål, også blot kaldet ålen, tilhører gruppen af ålefisk Anguilliformes, der kendetegnes ved en slank slangelignende form og små brystfinner. Den er én blandt 18 arter i familien Anguillidae.
Det er desværre ikke fiskesæson for ålefiskeri i april. ålefiskeri er nogenlunde på niveau med marts, og mulighederne for at fange en Ål vil være tiltangede i maj.
Sådan flår du en ål:
Man må fange ål året rundt i ferskvand, men i saltvand (havet) er der begrænsninger. Der er ligeså begrænsninger på hvilke redskaber man må fiske ål med.
Det ikke er tilladt at anvende krogliner fra 1. maj til 30. september eller at anvende ruser fra 10. maj til 31. juli. Stangning og blusning af ål er ikke er tilladt.
Man fanger ål med bundforfang. I ferskvand er regnorm en god agn til ål, og andre steder kan fiskestykker eller hele små fisk, f.eks. skaller, rudskaller karusser o.l., være effektivt til ålefiskeri. I saltvand er børsteorm, sandorm, fiskestykker og rejer god agn til ål.
Stegte ål serveres ofte med kartofler og persillesovs
Ål har et bredt fødevalg og æder bl.a.:
Fersk ål koster 350 - 450 kr. pr kg
Mange nyder at drikke øl, porter eller snaps til stegte ål.
Ål er en fisk der ligner en slange. Ålen er slimet og bliver normalt 60-80 cm lang.
Røget ål kan godt fryses. På frost kan røget ål holde sig 8-12 uger, men dog kun 1 uge i køleskab.
Man kan godt fryse ål, og frossen ål kan holde sig 3 måneder i fryseren
Regn med 200-350 g ål pr person. En voksen ål vejer ca. 3,5 kg, og i én ål er der derfor nok til 10-15 personer.
Ål kan holde sig i fryseren i 3 måneder