Makrel eller atlantisk makrel er en fiskeart i makrelslægten. Det er en hurtigsvømmende fisk, der ofte optræder i store stimer. Den er udbredt fra Sortehavet og Middelhavet til Island og Nordnorge samt ved Nordamerikas østkyst. Den kan strejfe dybt ind i Østersøen. Der foregår et stort fiskeri efter makrel.
Det er desværre ikke fiskesæson for makrelfiskeri i januar. Makrelfiskeri er nogenlunde på niveau med december, og mulighederne for at fange en makrel vil være mere eller mindre de samme i februar, som her i januar.
Gravide må godt spise makrel i tomat. Sundhedsstyrelsen foreskriver, at gravide spiser mindst 350 gram fisk om ugen.
Man kan fange makrel fra april t.o.m december, men højsæsonen for makrelfiskeri er juli til oktober.
Man kan fange makrel med et makrelforfang og en mindre pirk eller blink. Makrellen opholder sig få meter under overfladen, men kan også fanges længere nede.
Man kan fange makrel tæt på kysten, og det er derfor ikke nødvendigt at komme langt ud på havet. Man fanger makrellen ved at fiske tæt på havets overflade.
Mange nyder at spise røræg og frisk purløg til røget makrel.
Makrel i tomat fra dåse er en sund måde at spise fisk på. 'Retten' er fyldt med de sunde omega-3 fedtsyrer. Man kan også lave hjemmelavet makrel i tomat med egen fangst.
Man kan godt fryse røget makrel, som kan holde sig 3-4 uger i fryseren.
Sådan ryger man makrel:
Fiskegrej til makrel, som du bør pakke i fisketasken, når du skal fange en makrel i Danmark